Search
Close this search box.

Starosta Kralup Petr Holeček byl hostem pořadu na ČT24

Kralupský starosta Petr Holeček byl včera večer hostem pořadu Události, komentáře na ČT24, ve kterém se podrobněji vyjádřil k výbuchu v areálu rafinérie v Kralupech nad Vltavou. Během této relace řádně osvětlil veškeré okolnosti celé tragédie, vyjádřil lítost nad ztrátou lidských životů a současně projevil upřímnou soustrast rodinám obětí tohoto neštěstí. Prostřednictvím otázek moderátora se následně dostal k hodnocení informovanosti ze strany společnosti Unipetrol: „Společnost se k celé situaci postavila dosti zvláštním způsobem, do těchto chvil např. vůbec nemáme k dispozici zásadní zprávu z jejich krizového štábu.“

Petr Holeček dále uvedl, že šetření příčin této události potrvá pravděpodobně několik týdnů, ovšem již nyní je zřejmé, že vedení města bude stanovisko společnosti nepochybně velmi zajímat. „V dohledné době si určitě pozveme představitele Unipetrolu, nicméně již dnes mám naplánovanou schůzku s generální ředitelkou společnosti, od které budu pochopitelně požadovat co možná nejkonkrétnější informace. Při sdělování zpráv občanům jsme byli odkázáni na zprávy od jednotek integrovaného záchranného systému přímo na místě. Hasičskému sboru a Policii ČR však chci touto cestou poděkovat, obě složky odvedly skvělou práci,“ uzavřel kralupský starosta.

Výbuch chemičky v Kralupech nad Vltavou, při kterém zemřelo šest lidí, je médii označován za nejtragičtější v průmyslových objektech na území České republiky od 60. let. Zprávy z našeho města se brzy dostaly do většiny sdělovacích prostředků, a to včetně těch zahraničních. Pozornějším médiím neunikla ani smutná symbolika spojená s připomenutím si největší tragédie našeho města. Dne 22. 3. 2018 tomu bylo přesně 73 let, co Kralupy nad Vltavou poznamenal na konci 2. světové války devastující nálet.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Pomerančová kůra – vlastnosti a použití

Pomeranče jsou jedním z nejpopulárnějších citrusových plodů. Kromě šťavnaté dužiny lze konzumovat také kůru, která rovněž má mnoho zdravotních vlastností. Proč bychom měli jíst pomerančovou

Tvorba webových stránek: Webklient