Žáci jindřichohradeckých škol vařili na Gastrofestu

Od čtvrtka 22. do soboty 24. listopadu se na českobudějovickém výstavišti konal Gastrofest, v rámci kterého se uskutečnila soutěž pro kuchařky ze školních jídelen ze základních a mateřských škol z Jindřichova Hradce.

Soutěžní přehlídky školního stravování se zúčastnily kuchařky z pěti základních a jedné mateřské školy. Týmy byly dvoučlenné, téma libovolné. Jejich úkolem bylo připravit pokrm vhodný svou skladbou pro školní stravování. Kdo zvítězil, to se dozvíme ve čtvrtek 6. prosince ve 14:00 hodin v refektáři Muzea fotografie a moderních obrazových médií.

Kromě kuchařek předvedli svůj zájem o gastronomii i žáci základních škol. Ti připravovali pokrmy po celou dobu konání gastronomického veletrhu a nabízeli návštěvníkům ochutnávky připravených jídel.

Programem provázel známý moderátor Daniel Kopál a žáci ze 6. ZŠ Karolína Jasovská a Pavel Mareš.

Účast na gastronomickém festivalu je součástí dlouhodobého projektu Jak se vaří zdraví, který v našem městě realizujeme již několik let. Vedoucí školních jídelen a kuchařky z jindřichohradeckých základních a mateřských škol předvedly v předchozích ročnících své kuchařské umění na vysoké profesionální úrovni a porota měla vždy velmi těžký úkol. Všechny pokrmy lákaly k ochutnání a na první pohled bylo vidět, že byly připraveny s láskou k dětem. Účast z jindřichohradeckých škol přispěla ke zpestření programu Gastrofestu a přinesla všem zúčastněným nezapomenutelné zážitky.

Převzato ODTUD

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Tvorba webových stránek: Webklient