Žáci havlíčkobrodské hotelové školy si v minulém týdnu vyzkoušeli v rámci výuky přípravu tradičních španělských pokrmů. Pod dohledem a s vítanou pomocí šéfkuchaře Enriqua Garcíi Tejady uvařilo 23 žáků gastronomických oborů andaluskou rajčatovou polévku, pražmu na soli s konfitovaným bramborem a jako sladkou tečku dort ze tří druhů čokolády. Kurz španělské kuchyně byl pokračováním Dne španělské kuchyně, který se ve škole konal v únoru letošního roku za účasti španělského velvyslance.
Ani tentokrát nechyběli v Havlíčkově Brodě zástupci Velvyslanectví Španělska, konkrétně obchodní a ekonomický rada José Manuel Revuelta a Marcela Procházková. Za Kraj Vysočina se přijela na mladé talenty v oboru gastronomie podívat radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová. Připravený oběd následně servírovali hostům žáci oboru kuchař – číšník.
Kurz španělské kuchyně se uskutečnil ve spolupráci s Velvyslanectvím Španělska a OA a HŠ Havlíčkův Brod byla jednou ze tří škol v Česku, které mohly vařit se španělským profesionálem.