Search
Close this search box.

V Loosových interiérech probíhá výstava až do konce roku

Samotné plzeňské Loosovy interiéry patří k architektonickým skvostům období první republiky. Od dubna až do konce roku 2018 bude hostit byt manželů Krausových v Bendově 10 pestrý seriál tematicky zaměřených kulturních akcí. Zájemci se mohou těšit na přednášky věnované prvorepublikové architektuře, módě, divadelní představení i speciální komentované prohlídky.

Plzeňské Loosovy interiéry jsou pravidelně přístupné na třech prohlídkových trasách. V letní turistické sezoně (duben – říjen) je možné se zúčastnit komentovaných prohlídek každý pátek, sobotu a neděli. Semlerova rezidence bude pro návštěvníky přístupná pouze do 13. května. Poté se na dva roky uzavře kvůli plánované rekonstrukci. Od dubna do června se navíc hned třikrát návštěvníkům otevře běžně nepřístupný interiér bytu Huga Semlera na Klatovské 19.

Program v Loosových interiérech (duben – červen 2018)
17. 4. – Přednáška Příběh módy I. Mileny Hasalové (od 18 hodin, Bendova 10)
3. 5. – Přednáška Plzeň v roce 1918 historika Tomáše Bernhardta (od 18 hodin, Bendova 10)
5. 5. – Komentované prohlídky bytu Huga Semlera v rámci programu Slavností svobody (po celý den, Klatovská 19)
15. 5. – Divadelní představení Moudří blázni z Osvobozeného v podání Poetického divadla (od 18 hodin, Bendova 10)
24. 5. – Přednáška T. G. Masaryk a některé jeho myšlenky v tvorbě Franka Weniga Jitky Bílkové (od 18 hodin, Bendova 10)
7. 6. – Komponovaná kostýmovaná prohlídka Chceme byt od Loose (od 18 hodin, Bendova 10)
14. 6. – Přednáška Příběh módy II. Mileny Hasalové (od 18 hodin, Bendova 10)
16. 6. – Komentované prohlídky bytu Huga Semlera u příležitosti Evropského dne židovské kultury (po celý den, Klatovská 19)

Kulturní program v Loosových interiérech finančně podpořil Plzeňský kraj.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Pomerančová kůra – vlastnosti a použití

Pomeranče jsou jedním z nejpopulárnějších citrusových plodů. Kromě šťavnaté dužiny lze konzumovat také kůru, která rovněž má mnoho zdravotních vlastností. Proč bychom měli jíst pomerančovou

Tvorba webových stránek: Webklient