Search
Close this search box.

V Jindřichově Hradci se konala modelářská výstava, tentokrát mezinárodní

V sobotu 7. dubna 2018 se v Domě dětí a mládeže v Jindřichově Hradci konala tradiční modelářská výstava spojená se dvěma soutěžemi, a to soutěží pro mladé modeláře JUNIORKITem 2018, který se letos konal po patnácté, tak soutěží pro seniorské modeláře – Jindřichohradeckou růží 2018.

Letošní ročník se stal pro pořadatele z klubu plastikových modelářů prvním s mezinárodní účastí. Díky modelářům z partnerského města ze Slovenské Dunajské Stredy byli v seniorské soutěži k vidění i modely modelářů ze Slovenska. Slovenští modeláři si připravili i samostatnou výstavu k prezentaci práce klubu, čímž přispěli dalšími nesoutěžními modely, které si mohla veřejnost prohlédnout. A díky spolupráci s ruským modelářským nadšencem Romanem Vinogradovem se podařilo na soutěž zajistit i cca 60 modelů od žáků a juniorů z Ruska. Jejich modely byly velkou konkurencí místním mladým modelářům.

Letošní, tedy 5. ročník Jindřichohradecké růže a 15. ročník Juniorkitu byl, co do počtu modelů opravdu rekordní. Alespoň pro klub modelářů od rybníka Vajgar. Do obou soutěží bylo přihlášeno celkem 296 modelů, dá se říci ze všech koutů republiky, ale i ze Slovenska a Ruska. Modeláři z Dunajské Stredy s sebou přivezli i několik modelů z tvorby klubu. Tyto modely byly vystavené na klubové výstavě. Členové klubu KPM Jindřichův Hradec připravili klubovou výstavu své tvorby, jako každý rok samostatně a nesoutěžně. Ve spolupráci s jejich kolegy z Jihlavského modelářského klubu se ještě podařila udělat výstava modelů letadel v barvách akrobatických skupin a výročních kamufláží. Díky těmto doprovodným výstavám bylo pro návštěvníky a modelářskou veřejnost k vidění celkem 380 modelů. Takovéto číslo modeláři v Jindřichově Hradci ještě neměli.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Pomerančová kůra – vlastnosti a použití

Pomeranče jsou jedním z nejpopulárnějších citrusových plodů. Kromě šťavnaté dužiny lze konzumovat také kůru, která rovněž má mnoho zdravotních vlastností. Proč bychom měli jíst pomerančovou

Tvorba webových stránek: Webklient