Search
Close this search box.

Studenti se učili míchat koktejly od profesionálů

Celých pět dnů se učili míchat nejzákladnější alkoholické i nealkoholické drinky účastníci Koktejlového kurzu, který uspořádala na přelomu února a března pro své studenty Střední odborná škola Josefa Sousedíka Vsetín ve svých prostorách restaurace Bečva.

Celkem 26 studentů a studentek využilo možnosti učit se od profesionálů ze skupiny Barmani Zlín Adama Navrátila a Jakuba Orla. Ti jim ukázali postupy míchání 40 základních koktejlů, ale i to, jak má samotná příprava drinků vypadat. Míchání nápojů za barem by totiž měla být pro zákazníka i dobrá podívaná. Čtyři dny se tedy účastnící kurzu učili a v pátý den je čekaly závěrečné zkoušky. „Závěrečná zkouška se skládá z 20 procent z teorie a z 80 procent z praktických dovedností. Po úspěšném složení zkoušky obdrželi účastníci kurzu barmanské osvědčení, které má v oboru velkou váhu,“ přiblížil závěr kurzu Jakub Orel.

Nyní však absolventy kurzu čeká těžší úkol, a to využít vše, co se naučili, v praxi. „Hotové barmany z nich absolvování kurzu neudělá. Dali jsme jim však základy, na kterých mohou stavět. Nyní už záleží na každém z nich, zda se bude chtít ve svém umění zdokonalovat, a to je hlavně o praktických zkušenostech a cviku,“ říká Jakub Orel.

„Těší nás, že se kurz jeho účastníkům líbil, a to i přesto, že se na závěrečné zkoušky museli naučit všechny receptury míchaných nápojů, což určitě nebylo nijak jednoduché, a taky správné postupy, techniku i samotnou prezentaci hotového koktejlu,“ uvedl ředitel školy Josef Slovák.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Pomerančová kůra – vlastnosti a použití

Pomeranče jsou jedním z nejpopulárnějších citrusových plodů. Kromě šťavnaté dužiny lze konzumovat také kůru, která rovněž má mnoho zdravotních vlastností. Proč bychom měli jíst pomerančovou

Tvorba webových stránek: Webklient