Search
Close this search box.

Satoranský si udělal rekord v doskocích. Daří se mu nahrazovat největší hvězdu Washingtonu

Při zranění největší hvězdy Johna Walla dostal opět v dresu Washingtonu Wizards velkou porci minut na palubovce jediný český zástupce v NBA Tomáš Satoranský. A opět předvedl skvělý výkon. Během 36 minut přidal ke 14 bodům i jedenáct doskoků, což je jeho nový osobní rekord. K zahození nebylo ani sedm asistencí a dva zisky míče. I jeho zásluhou se tak týmu z hlavního města USA podařilo porazit Atlantu 114:98.

„V minulé sezoně jsem se možná cítil pod tlakem, protože to pro mě byla nejistá situace. Teď znám svou roli. Lidé mě znají a věří mi. Podle toho se cítím a vím, co mohu přinést týmu. Samozřejmě jsem jiný hráč než John (Wall), ale musím hrát chytře,“ řekl Tomáš Satoranský zámořským novinářům.

Washington tak tímto vítězstvím potvrdil úspěšnou bilanci na domácí palubovce. V posledních pěti zápasech nedovolil čtyřikrát svým soupeřům si odvézt body.
Přesto stále Washington nefiguruje v první osmičce své Východní konference. Jeho ztráta na osmé místo není velká, potřeboval by však začít sbírat více bodů i z venkovních zápasů. Zatímco ve statistikách domácích utkání jsou Wizards sedmí, co se týká zápasů na palubovce soupeřů, jsou až předposlední, čtrnáctí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Tvorba webových stránek: Webklient